Hopp til hovedinnhold
Image
Knut Elsyklist i Lofoten
12. mars 2024

En reise på to hjul mot en grønnere fremtid

Vi har vært på sykkeltur med Vågan's lege, Knut, som ønsker at alle fikk prøve elsykkel. Med over 14.000 kilometer tilbakelagt på sin elsykkel, har Knut ikke bare spart verden for mer enn 1,7 tonn CO2, men han har også bevist at eventyret og gleden ved å sykle ikke kjenner noen årstid.

På en frisk morgen i Lofoten, med horisonten badet i de første solstråler, bega vi oss ut på en sykkeltur med en Lofoting som kunne ha syklet til Zimbabwe i Afrika - men "bare" har syklet mellom Kabelvåg og Svolvær. 

Mannen er Vågan's lege, Knut – som har en visjon for fremtiden til Lofoten med en lidenskap for elsykling.

Med mer enn 14.000 kilometer bak seg på elsykkel, har han tatt et dyptgående skritt mot å redusere vårt kollektive karbonavtrykk, ved å spare verden for mer enn 1,7 tonn CO2. Men for Knut, strekker denne reisen seg langt utover tallene. Det handler om gleden ved å sykle, opplevelsen av naturen, og den friheten det gir, uansett sesong. 

For Knut er elsykkel ikke et alternativ til sykkel, men til bil! Han har merket at behovet for bil er så godt som borte etter han anskaffet seg elsykkel for snart 5 år siden. 
 

Image
14.000 kilometer på elsykkel i Lofoten

Som en stolt helårs el-syklist entusiast, ønsker Knut å dele denne lidenskapen med andre. Han drømmer om en fremtid der hver enkelt av oss kan bidra til en mer bærekraftig verden, samtidig som vi tar vare på vår egen helse og velvære. 

Han ser for seg en sykkelvei fra Fiskebøl til Å i Lofoten i fremtiden. Det ville knytte sammen lokalsamfunn, tilby nye måter å utforske Lofotens naturskjønnhet på, og fremme en aktiv, miljøvennlig og helsebringende livsstil både for lokalbefolkningen og turister.
 

Image
Sykkelvei fra Fiskebøl til Å i Lofoten

Knut får med seg nesten hele familien - opptil tre barn med sykkelvogn bak. Og ski til både langrenn og alpin. Og smiler når han forteller at det nå kjennes dårlig ut hvis han må ta bilen. Både i uvær og finvær er elsykkelen en glede som klarner tanken og gjør Knut klar for dagen, spesielt på jobbdagene gir elsykkelen en bedre hverdag.

Kanskje lurer du på om el-sykling er noe for deg? 
Det er derfor vi inviterer deg til å komme og teste en el-sykkel, og se om du, akkurat som Knut, finner glede i å tråkke deg gjennom Lofotens storslåtte landskap.

Dette er mer enn bare en invitasjon til å prøve en el-sykkel; det er en oppfordring til å bli en del av reisen til en grønnere og mer bærekraftig fremtid. 
La oss sammen ta stegene, eller kanskje mer passende, tråkkene, til denne fremtiden.

Med håpefulle hilsener,
Lofoten – De Grønne Øyene