Hopp til hovedinnhold
Image
Lofoten de grønne øyene og zero kyst

Møt oss på Arendalsuka 2022

Lofoten – De grønne øyene 2030 inviterer grønne regioner til debatt og erfaringsutvekslinger på seminaret “Det grønne regionkappløpet” under Arendalsuka 2022, onsdag 17.aug kl.15:00 på Thon Hotel Arendal (Smalsundet). 
Av Laura Johanne Olsen 

Over hele landet gjør kommuner seg klare for det grønne skiftet, og konkurransen om de klokeste hodene og de mest spennende prosjektene blir hard. 
Med Veikartet for Lofoten – De grønne øyene 2030 er Lofoten en nasjonal pilot i regional grønn omstilling. 
Omstillingsarbeidet i Lofoten er initiert og drives av Lofotrådet, Lofotkraft og Destination Lofoten i partnerskap, og utgjør et helhetlig samarbeid om innovative anskaffelser, nullutslipps transportsoner, og lavutslipp reisemål, kystfiske, havbruk, landbruk og luftfart. 
“Arendalsuka er en politisk og faglig viktig møteplass for alle som er samfunnsengasjerte. Lofoten – De grønne øyene utfordrer til en lettbeint, men strategisk smart debatt med store aktører i grønn regional omstilling og vil slik markere seg blant 1000 andre arrangementer gjennom Arendalsuka. 

Vi opplever å bli både sett og hørt på nasjonalt nivå, og dette seminaret vil forsterke vår stemme”, sier programleder for Lofoten – De grønne øyene, Laura Johanne Olsen. 

Fra Lofoten til Arendalsuka reiser Lofotrådsleder, Elisabeth Mikalsen, for å innlede og dele av erfaringer fra De grønne øyene. 
I Lofotdelegasjonen reiser også Ordfører i Vestvågøy kommune, Anne Sand; daglig leder i Lofotrådet, Gaute Wahl; prosjektleder for Lofotkraft Muligheter AS, Randi Lervik; reiselivssjef i Destination Lofoten, Line R. Samuelsen; og senior klimarådgiver i Lofotrådet, Ingrid Slungaard Myklebust. 

Seminaret “Det grønne regionkappløpet” arrangeres sammen med Nordland Fylkeskommune og fylkesråd for næring, Linda Helén Haukland er engasjert i det grønne skiftet. "Det grønne skiftet har satt Nordland på kartet, fordi vi sitter på nøkkelen til mange av løsningene. De grønne øyene er et signaturprosjekt som vi tror vil sette en ny standard for hvordan reiseliv og lokal samfunnsutvikling spiller på lag slik at sikrer en bærekraftig framtid. Vi arbeider kontinuerlig med at næringslivet i vår region skal levere svar og løsninger til det grønne skiftet, derfor er det svært gledelig at Lofoten nå samarbeider om å nå målet om en lavutslippsregion". Delegasjonen fra Lofoten gjør seg klar til å knytte nye kontakter og bygge nye prosjekter som skal ta Lofoten mot lavutslippssamfunnet innen 2040 – ti år før de nasjonale målene om lavutslippssamfunn.